• 0241752930
  • scoala3mg@yahoo.com
  • str. Albatros nr.10, Mangalia, Constanța, 905500

Together for coding and robotics

Proiectul Together for coding and robotics  are ca scop inițierea copiilor în programare și robotică, consolidarea competențelor de matematică, dezvoltarea creativității și a competențelor lingvistice.

Activitățile proiectului au fost adaptate la vârsta elevilor și au fost alese teme interdisciplinare care să-i împrietenească pe elevi cu noile tehnologii.

La proiect au participat elevi și profesori din Italia, Grecia, Spania, Macedonia, Malta și România care s-au conectat prin intermediul platformei etwinning la activitățile proiectului.Prin intermediul unui jurnal elevii din Romania au împărtășit activitățile lor partenerilor de proiect.

Principalele activități ale proiectului au fost:

A1- Prezentarea școlilor participante la proiect

A2- Prezentarea elevilor care a avut ca scop dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză.

A3- Activitatea Christmas wishes a avut ca scop utilizarea tehnicii PixelArt în vederea formării competențelor de abstractizare a desenelor, de descompunere și de identificare a șabloanelor, dar și dezvoltarea creativității prin realizarea unor felicitări de Crăciun. A4- Activitatea Internet Safety a avut ca scop utilizarea în siguranță a Internetului, formarea competențelor de căutare a informațiilor, de identificarea a știrilor false și a pericolelor de pe Internet.

A5- Activitatea Shapes with Scratch a constat în desenarea poligoanelor regulate cu ajutorul aplicației Scratch.

A6- Activitatea Welcome to AR a constat în celebrarea zilei Europei utilizând realitatea argumentată.

Prin intermediul aplicației Quiver elevii au identificat steagurile țărilor din Uniunea europeană și au realizat fișe cu informații despre  țările europene.

Realitatea augmentată (AR) reprezintă o nouă tehnologie ce oferă o experiență interactivă și unică utilizatorului.